23 juni 2022

DigiDare Award | Geselecteerd als één van de tien kanshebbers

BIM-Connected is samen met haar partners TenneT en Qirion (onderdeel van Alliander) geselecteerd t.b.v. onze gezamenlijke inzending betreft inspirerende voorbeelden van digitaal samenwerking in onze sector. Uit 45 inzendingen zitten we bij de shortlist van 10 initiatieven.

Doel van dit initiatief was dat TenneT als opdrachtgever gestructureerde en betrouwbare informatie geleverd krijgt van haar aannemers. Dit op basis van (open) standaarden in de sector, zoals ISO19650, IFC, Linked Data (W3C) en ISO 21597 (ICDD containers). Wat dit initiatief bijzonder maakt is dat we het doel hebben verwezenlijkt door middel van een lopend project als casus te gebruiken, de belangrijkste stakeholders te betrekken en daarbij gezamenlijk te evalueren en te verbeteren. TenneT als opdrachtgever die eisen en randvoorwaarden opstelt, Qirion als opdrachtnemer dat het project uitvoert en data moet terug leveren conform deze eisen en randvoorwaarden en BIM-Connected als specialist op digitaal informatiemanagement en het toepassen van de genoemde open standaarden.

Deze casus heeft aangetoond dat opdrachtgever en opdrachtnemer efficiënter en kwalitatief beter kunnen werken door middel van het uitwerken van een goede ILS (informatieleveringsspecificatie), juiste wijze toepassen van open standaarden en daarbij vervolgens minder arbeidsintensief werk komt kijken vanwege de automatische data-controles die uitgevoerd kunnen worden op de aangeleverde data.

Meer weten over deze casus? Of hoe jij als opdrachtgever of opdrachtnemer efficiënter, sneller en geautomatiseerd (project)data kunt uitwisselen? Lees onze aanstaande ‘data-uitwisseling’-blogs op onze website of neem contact met ons op.

Meer info:

DigiDare Award | BIM-Connected

Categorieën

Delen