BIM-Bridge

De BIM-Bridge is er voor allen die meer willen halen uit hun BIM-informatie voor bouw- en assetmanagement processen. Het bouw informatie model bevat semantische informatie van uw asset(s). Dit biedt vele mogelijkheden tot het slim structureren, opslaan en delen van gegevens van assets. De BIM-oplossingen zijn vaak applicatie georiënteerd én voor één bepaalde fase van het bouw- en managementproces. Dat zorgt ervoor dat in de overdracht van gegevens nog veel tijd, energie en data verloren gaat.

Hoewel er steeds meer koppelingen tussen softwarepakketten zijn, biedt de BIM-Bridge dé functionaliteit om met BIM-data te doen wat nodig is. Zij kan aan de hand van het BIM-model de assets binnen de kernapplicaties van de nodige gegevens voorzien. En dat geënt op bestaande informatiestandaarden in de markt, zodat ook leveringen van en naar externe partijen soepel verloopt. Ontdek welke brugfuncties de BIM-Bridge voor u kan invullen!

Kom in contact

Gebruikers

Koppeling

Met de BIM-Bridge verkort u uw doorlooptijd door het slaan van een brug tussen de bouw- en beheer en onderhoudsfase. Zo worden de BIM-gegevens als basis gebruikt in B&O applicaties én kunnen B&O gegevens (zoals een MJOP) worden weergegeven in het BIM-model. Hiermee kan assetmanagement visueel gemaakt worden in 3D. Zo wordt bespaard op tijd, kosten, frustraties en data-invoer fouten. Met online dashboards wordt inzicht gegeven in de kwaliteit van de gekoppelde modellen. Het inkloppen van data is hiermee verleden tijd en kunt u zich richten op waarde toevoegende activiteiten. Nu beschikbaar in combinatie met Planon, O-Prognose en BriefBuilder software. Momenteel ook in ontwikkeling voor en in samenwerking met Ultimo.

Controles

Eenvoudig kunnen controleren of de informatie in het BIM-model voldoet aan de eisen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in deze tijd met uitgebreide standaarden en een grote hoeveelheid data. Met de BIM-Bridge hebben wij een flink aantal controle sets voor u beschikbaar voor het checken op standaarden, wet- en regelgeving en organisatie-specifieke eisen. Goed voor het tussentijds controleren van uw ontwerp of eisenpakket en het direct inzicht krijgen van ontbrekende informatie. Snel en consistent controleren of de geleverde BIM-dataset wel voldoet aan uw gestelde eisen. Een andere behoefte met betrekking tot controles op geometrische en/of semantische data? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Analyses

Iedere BIM-dataset beschrijft een stukje van de fysieke werkelijkheid die u kunt analyseren. Wij hebben al enkele analyses voorbereid. Drie voorbeelden: berekenen van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), berekenen van daglichttoetreding van een vergunningsaanvraag en het berekenen van het verhuurbaar vloeroppervlak van een pand volgens de NEN 2580. Heeft u een business case? Wij gaan graag de uitdaging aan!

Diensten

BIM Connected biedt ondersteunende diensten voor het gebruik van de BIM Bridge. De BIM Bridge biedt specifieke functionaliteit, die perfect past binnen een helder proces met systemen die ingeregeld zijn op basis van standaarden.

Wij weten ook dat dit nog niet altijd het geval is. Dus bieden we naast de functionaliteit om de kwaliteit van de BIM data te verbeteren, ook de dienst om de hele organisatie geïnspireerd door BIM te verbeteren!

BIM-Bridge ingezet als data-controleportaal bij gegevensoverdracht van aannemer naar opdrachtgever