25 juli 2022

DigiDare Award 2022 | Video inzending BIM-Connected i.s.m. TenneT en Qirion

Bekijk hieronder de video van onze inzending t.b.v. de DigiDare Awards 2022. 2 Weken geleden is er een filmploeg bij ons over de vloer gekomen om een filmpje te maken over onze inzending, een samenwerking met TenneT en Qirion.

Samen met TenneT en Qirion heeft BIM-Connected een ILS (informatieleveringsspecifiactie) opgesteld, getest en waar nodig bijgewerkt. Het testen is gedaan aan de hand van een echt lopend project waar TenneT de opdrachtgever van is en Qirion de opdrachtnemer. Doel van TenneT, en haar ILS, is om gestructureerde en betrouwbare data van de opdrachtnemer terug te ontvangen. Een uniek hulpmiddel hierbij is het data controleportaal van BIM-Connected, waarmee de opdrachtnemer zelf haar eigen data (BIM-modellen in IFC en alfanumerieke data) kan checken tegen de eisen van TenneT. Snel inzicht, snel inspringen op fouten en gedurende het proces opleveren van kwalitatieve data.

Wat dit project bijzonder maakt is dat dit een voorbeeldproject is voor andere partijen, met name opdrachtgevers zoals asset eigenaren. Er zijn namelijk verschillende bekende sectorstandaarden toegepast in de praktijk, denk aan de BIM-standaard ISO 19650, geometrische data o.b.v. IFC, alfanumerieke data o.b.v. Linked Data (NEN 2660) en de data-uitwisseling o.b.v. ICDD (ISO 21597). Hierop aanvullende de TenneT standaarden EIR (Exchange Information Requirements), GIR (Geometric Information Requirements) en de ILS.

Meer weten over dit genomineerde project? Neem contact op met Jakko Heinen – jakko.heinen@bim-connected.com – 06 53339382.

Categorieën

Delen