30 min demo Lees meer

BIM-Bridge Demo aanvragen

BIM-Bridge: haal meer uit je BIM-data!

Data uit BIM is onmisbaar. Het bevat alle essentiële informatie over je assets, wat talloze mogelijkheden biedt. Voorwaarde is wel dat de data compleet en correct moet zijn. In de praktijk blijkt echter vaak dat het verkrijgen van de juiste data een uitdaging is. Zijn de aangeleverde BIM-modellen volledig? Krijg je de juiste data zoals beschreven in je BIM-protocol of Informatie Levering Specificatie (ILS)? Zijn je BIM-protocol en ILS duidelijk en uitvoerbaar?

Vraag hieronder een korte demo aan

ps: Kom er in 30 minuten achter welke voordelen BIM Bridge voor jouw organisatie heeft.

De huidige situatie

Het uitvoeren van datacontroles gebeurt vaak nog handmatig of via steekproeven. Dit betekent dat je nooit helemaal zeker bent van de juistheid van de data, en het is bovendien een tijdrovend en vervelend werk.

Met BIM-Bridge: een nieuwe tijd

Met BIM-Bridge behoren deze problemen tot het verleden. BIM-Bridge is een krachtige applicatie die de kloof overbrugt tussen de data in BIM en jouw informatiebehoeften. Dankzij de automatische verificatie hoef je je geen zorgen meer te maken over de aanlevering van data en krijg je met één druk op de knop terugkoppeling over de kwaliteit ervan. Voordat de automatische verificatie wordt uitgevoerd, controleren we de kwaliteit van de eisen om te zorgen dat deze strikt overeenkomen met je doelstellingen. Wist je dat vaak 30% van de eisen aangescherpt moeten worden om de juiste data te ontvangen?

Altijd een actueel overzicht

BIM-Bridge biedt inzicht in de kwaliteit van de BIM-modellen in vergelijking met je gestelde eisen (BIM-protocol en ILS). Via het online portaal krijg je als opdrachtgever snel een overzichtelijk beeld van de kwaliteit en zie je verbeteringen over de tijd. Ook is er een gedetailleerd overzicht beschikbaar voor BIM-modelleurs, zodat zij eventuele fouten eenvoudig kunnen corrigeren. Alle checks binnen BIM worden geautomatiseerd uitgevoerd, waardoor je direct feedback krijgt op de gestelde eisen.

Altijd in lijn met je doelstellingen

Met BIM-Bridge krijg je snel een overzicht van de datakwaliteit, waaronder je doelstellingen zoals het opstellen van meerjarige onderhoudsplannen (MJOP), het berekenen van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), of het beoordelen van daglichttoetreding voor vergunningsaanvragen. Je controleert niet alleen om te controleren, maar ook omdat je de data wilt hergebruiken onder het motto: “Éénmalig inwinnen, meervoudig gebruik.”

Waarom BIM-Bridge?

  • BIM-Bridge gebruikt open standaarden binnen de sector, zoals IFC.
  • Je beschikt over een volledig online geautomatiseerd controleportaal.
  • De applicatie verifieert of BIM-data voldoet aan je specifieke eisen, gebaseerd op standaarden, gerichte applicaties, en wet- en regelgeving.
  • Je ontvangt continu updates en blijft in lijn met de nieuwste marktstandaarden.
  • Je hebt toegang tot vele koppelingen voor diverse assetmanagementapplicaties, waardoor je de data direct kunt hergebruiken zodra deze geverifieerd is.
  • BIM-Bridge is een lichtgewicht, stand-alone applicatie die een aanvulling vormt op het huidige technologielandschap.

Klaar om de data uit BIM modellen her te gebruiken in de beheer- en onderhoudsfase? Ontdek wat BIM-Bridge voor jouw organisatie kan betekenen en plan een vrijblijvende demo in van 30 minuten. Optioneel stuur je een eigen BIM-model mee die we dan direct kunnen controleren en van feedback kunnen voorzien.

PLAN EEN DEMO

Neem contact op!

Begin vandaag nog met beter samenwerken

BIM Connected biedt ondersteunende diensten voor het gebruik van de BIM Bridge. De BIM Bridge biedt specifieke functionaliteit, die perfect past binnen een helder proces met systemen die ingeregeld zijn op basis van standaarden.

Deze partijen gingen je voor

Wat biedt BIM Bridge?

Koppeling

Met de BIM-Bridge verkort u uw doorlooptijd door het slaan van een brug tussen de bouw- en beheer en onderhoudsfase. Zo worden de BIM-gegevens als basis gebruikt in B&O applicaties én kunnen B&O gegevens (zoals een MJOP) worden weergegeven in het BIM-model. Hiermee kan assetmanagement visueel gemaakt worden in 3D. Zo wordt bespaard op tijd, kosten, frustraties en data-invoer fouten. Met online dashboards wordt inzicht gegeven in de kwaliteit van de gekoppelde modellen. Het inkloppen van data is hiermee verleden tijd en kunt u zich richten op waarde toevoegende activiteiten. Nu beschikbaar in combinatie met Planon, O-Prognose en BriefBuilder software. Momenteel ook in ontwikkeling voor en in samenwerking met Ultimo.

Controles

Eenvoudig kunnen controleren of de informatie in het BIM-model voldoet aan de eisen, is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker in deze tijd met uitgebreide standaarden en een grote hoeveelheid data. Met de BIM-Bridge hebben wij een flink aantal controle sets voor u beschikbaar voor het checken op standaarden, wet- en regelgeving en organisatie-specifieke eisen. Goed voor het tussentijds controleren van uw ontwerp of eisenpakket en het direct inzicht krijgen van ontbrekende informatie. Snel en consistent controleren of de geleverde BIM-dataset wel voldoet aan uw gestelde eisen. Een andere behoefte met betrekking tot controles op geometrische en/of semantische data? Neem contact op voor de mogelijkheden!

Analyses

Iedere BIM-dataset beschrijft een stukje van de fysieke werkelijkheid die u kunt analyseren. Wij hebben al enkele analyses voorbereid. Drie voorbeelden: berekenen van de Milieu Prestatie Gebouwen (MPG), berekenen van daglichttoetreding van een vergunningsaanvraag en het berekenen van het verhuurbaar vloeroppervlak van een pand volgens de NEN 2580. Heeft u een business case? Wij gaan graag de uitdaging aan!

BIM Connected ondersteunt bij de implementatie van BIM Bridge voor de juiste BIM Data

BIM Connected biedt ondersteunende diensten voor het gebruik van de BIM Bridge. De BIM Bridge biedt specifieke functionaliteit, die perfect past binnen een helder proces met systemen die ingeregeld zijn op basis van standaarden.

Wij weten ook dat dit nog niet altijd het geval is. Dus bieden we naast de functionaliteit om de kwaliteit van de BIM data te verbeteren, ook de dienst om de hele organisatie geïnspireerd door BIM te verbeteren!

BIM Bridge proces uitgelegd

BIM Connected ondersteunt bij het gebruik van BIM Bridge. Stap voor stap nemen we de organisatie bij het optimaal gebruik van BIM Bridge.

BIM Bridge Screenshots

BIM-Bridge ingezet als data-controleportaal bij gegevensoverdracht van aannemer naar opdrachtgever

Neem contact op!